SKA DET VARA SÅ SVÅRT ATT VARA TREVLIG?

TREVLIGHET: Jag ska bara slänga ut en liten hischhint till Stockholm. Det där med service är för mig synonymt med att vara trevlig. Jag flyttade till Stockholm för ett år sedan och har alltså shoppat i Stockholm i ett år.
Jag tycker Stockholm har ett fantastiskt utbud på kläder, smink, teknikprylar m.m. MEN jag tycker  att Stockholm har ett extremt dåligt utbud gällande service och trevlig personal. Okej alla affärer är såklart inte så, långt ifrån, Acne på söder, Weekday överlag, NK, Monki och Grandpa är mycket trevliga. För att nämna några. Men i vissa affärer hälsar inte ens personalen när man kommer in. Frågar inte om man behöver hjälp, är inte serviceminded överhuvudtaget. Detta förstår jag inte alls, jag är villig att spendera pengar hos er för saker jag vill ha, men ni vill inte ge mig den servicen jag förtjänar, den servicen jag betalar för?
Idag var jag och P och fikade. Jag frågade vänligt: ni har väl öppet? (För det var folk kvar) Han svarade: Ja en kort stund till. Han sa det med en dålig attityd och dåligt servicetänk. Det finns så många ställen som är såhär! Och jag blir så trött. Så trött. På American Apparel när jag jobbade där, var servicen SÅ extremt viktig, vi skulle hälsa på alla inom loppet av typ tre sekunder, fråga om de letade efter något speciellt osvosv. Och kunderna blir så glada! Och jag blir så glad när kunden är glad. För är det inte lättare att vara trevlig än otrevlig? Jag menar det är faktiskt inte så svårt.
Så denna storstadsdryghet som återfinns i många städer visserligen, fast av dömma av egna erfarenheter inte i Kph, New York samt vissa affärer i Paris, släpp den! Storstadsdryhet är det värsta jag vet. Och i Stockholm finns det mycket av den.
Så HEJ och hå. Jag ville bara nämna att det är ju lättare att vara trevlig än otrevlig. Faktiskt betydligt lättare.

Kommentarer
Postat av: ch

Ganska intressant uppsats som behandlar fenomenet: http://bit.ly/hMNIVg

2011-02-24 @ 19:50:55
Postat av: matilda

ch: ja himla intressant uppsats!

2011-02-26 @ 15:47:34
URL: http://lapetitem.webblogg.se/
Postat av: emmi

intressant och det stämmer. men även i Malmö finns det otrevlig personal, kolla bara på zara!

2011-03-12 @ 10:48:34
URL: http://emmismode.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0