JILSANDER

bilder här och härifrån
JILSANDER: Jil Sander visade i Milano i lördags och kollektionen är minst och inte bättre än vårens! Fina former på kläderna och sportiga influenser, och färg. Färg färg i mängder, det blir inte bättre. De blommiga skorna och plaggen kunde jag dock ha skippat men annars, ren perfektion!

LE PETIT DEJEUNER

LE PETIT DEJEUNER: Om jag får välja ska varenda dag starta som en lördag eller söndagmorgon men det sker ju oftast inte. Men ifall jag har tur, består en lördagsfrukost/söndagsfrukost av surdegsbröd med skinka och sallad nypressat kaffe från Koppi och DN
Och en STOR kanelbulle, så sjukt gott!
Fast nu är det slut på sånnahär goda frukostar, jag ska nämligen försöka sluta äta kolhydrater i åtta veckor. Åh aj så jobbigt. Kanske slutar innan eftersom jag ska till USA - kolhydraternas land!

1920!

1920!: I fredags hade finaste Cilly födelsedagsfest med 1920tals tema! Och Cilly hade också världens finaste utsikt från hennes lägenhet. Jag blir alltid så imponerad av denna utsikt haha.



Adri och Stephanie









Sen fick Cilly en egen sång!



Finaste Cillan!

Och det var den fredagen.

OJOJOJ DIOR.


OJOJOJ DIOR: John Galliano också känd som chefsdesigner hos Christian Dior sparkades idag efter incidenten igår på en restarurang i Paris. Galliano kom i bråk med någon misshandel m.m läs mer här
Precis innan modeveckan i Paris drar igång! Hur ska detta gå?

SKA DET VARA SÅ SVÅRT ATT VARA TREVLIG?

TREVLIGHET: Jag ska bara slänga ut en liten hischhint till Stockholm. Det där med service är för mig synonymt med att vara trevlig. Jag flyttade till Stockholm för ett år sedan och har alltså shoppat i Stockholm i ett år.
Jag tycker Stockholm har ett fantastiskt utbud på kläder, smink, teknikprylar m.m. MEN jag tycker  att Stockholm har ett extremt dåligt utbud gällande service och trevlig personal. Okej alla affärer är såklart inte så, långt ifrån, Acne på söder, Weekday överlag, NK, Monki och Grandpa är mycket trevliga. För att nämna några. Men i vissa affärer hälsar inte ens personalen när man kommer in. Frågar inte om man behöver hjälp, är inte serviceminded överhuvudtaget. Detta förstår jag inte alls, jag är villig att spendera pengar hos er för saker jag vill ha, men ni vill inte ge mig den servicen jag förtjänar, den servicen jag betalar för?
Idag var jag och P och fikade. Jag frågade vänligt: ni har väl öppet? (För det var folk kvar) Han svarade: Ja en kort stund till. Han sa det med en dålig attityd och dåligt servicetänk. Det finns så många ställen som är såhär! Och jag blir så trött. Så trött. På American Apparel när jag jobbade där, var servicen SÅ extremt viktig, vi skulle hälsa på alla inom loppet av typ tre sekunder, fråga om de letade efter något speciellt osvosv. Och kunderna blir så glada! Och jag blir så glad när kunden är glad. För är det inte lättare att vara trevlig än otrevlig? Jag menar det är faktiskt inte så svårt.
Så denna storstadsdryghet som återfinns i många städer visserligen, fast av dömma av egna erfarenheter inte i Kph, New York samt vissa affärer i Paris, släpp den! Storstadsdryhet är det värsta jag vet. Och i Stockholm finns det mycket av den.
Så HEJ och hå. Jag ville bara nämna att det är ju lättare att vara trevlig än otrevlig. Faktiskt betydligt lättare.

KATE B.

all pics knightcat.com
KATE B: Bloggaren knightcat lägger upp minst en bild på Kate Bosworth i veckan. Och jag fattar inte grejjen. Visst hon är snygg och så men vad gör hon egentligen? Hon har bara varit med i crappiga (ja verkligen, supercrappiga) filmer, kanske, Mannen som kunde tala med hästar är ett undantag men där var hon med i ca 10 min.
Och hon är ihop med Alexander Skarsgård, vilket är ju fint ifall de är lyckliga vilket de säkert är.
MEN det jag inte förstår vad hon gör i alla modemässiga sammanhang. Hon kan klä sig (eller hennes stylist kan klä henne) men ja vad gör hon där? Borde inte modesammanhang, vilket det nu kan vara, eftersträva att deras besökare har en egen personlig karriär, istället för att vara en b-kändis? Jag menar, det enda hon gör är väl att bara åka runt och visa upp sig. Är hon fortfarande så eftertraktad av Burberry och alla andra märken hon sitter på front row hos? Eller, så är hon bara väldigt rädd att glömmas bort.
Jag vet inte, men jag förstår helt enkelt inte det. Gör en bra film istället!
Jag är lite arg idag känner jag. Sorry.

SUNDAY SCHMOVE.




SUNDAY SCHMOVE: Jag är så glad för jag kan ääntligen ha en flängande hästsvans igen! När jag klippte mitt hår ala kortkort så jag tåg ut som en rysk brud i höstas har jag längtat efter dagen jag kan ha hästsvans och finally är den här! Tänk hur hår fixerad man är.
Nu ska jag göra middag. HA EN FIN SÖNDAG.

SATURDAY OUTFIT



kappa Acne, jeans Cheap Monday, pojkvännens grå tröja, halsduk Zara, boots Acne och väska Miu Miu

SATURDAY OUTFIT: Fy farao vad kallt det är! Mår helt dåligt av denna kyla. Nä det är faktiskt inte kul. DET hade varit kul ifall jag var och åkte skidor men nu ska jag inte det denna säsong (deppdeppdepp) så då får det faktiskt bli vår, ja gärna med detsamma!

Men plus i kanten är att jag tryckt i mig tre stora american pancakes med Petter på ett café på odengatan och peppar american pancakes varenda dagi USA i april. Mhmhmm!

BADDAYDAY





BADDAYDAY: Idag har allting eller det mesta gått fel. Ingen rolig dag överhuvudtaget. ÅH ÅH ÅH.
Tur att My kommer hit ikväll med rödtjut och thai.


TROIS FÊTE.



TROIS FÊTE: Vi var ju ute i lördags. Reben Dansken och Wiberg. Fint gäng. Först var vi på en grekisk restaurang och sedan drack vi en massa vin hemma hos Wiberg och gissade låtar och hamnade vid fyra på spyan.



Min fina söte Reben!



Och det var det!

RED/WHITE




RED/WHITE:
Idag har jag gått runt i en skjorta från MTWTFSS och en halsduk från Zara.

VALENTINE OUTFIT



body H&M skjorta MTWTFSS, harembyxor American Apparel, boots Acne väska Chanel

VALENTINEOUTFIT: Igår vägrade jag ta av mig mina störtsköna harembyxor från American Apparel. Så de fick följa med på bio där vi såg a kings speech. Så bra se den!!

VALENTINE


jakandjilBLOG

VALENTINE: Glad alla hjärtans dag alla fina. Idag ska jag fira min sjätte (!) alla hjärtans dag med Petter. Vi ska gå på bio, the kings speech.
Sen hem och äta pasta.
Och dricka rödvin.
Och leka Lady och Lufsen
Nä kanske inte det sistnämnda.

Bisous!

LAST YEAR NEW YORK



LAST YEAR NEW YORK: Åker ju till det stora äpplet den 14onde och längtar ihjäl mig. Speciellt idag där jag sitter i ett ofattbart snöigt Stockholm och har bakisångest. Så vi längtar!



Sist jag var där var i september 2009



Och då kände jag bara, här ska jag bo. Som alla andra människor typ känner, men fasiken, jag vill ju!



Så torsdagen den 14 april åker jag dit och sedan en sväng till Atlanta och min syster också.

Wihooooooo. Längtar. Nu blir det pizza.

RODEO!



RODEO
: Nya numret av Rodeo köptes idag på presstop. Ett fantastiskt bra nummer med en låång intervju med Acnes Jonny Johnasson mfl och en hyllningstext till Alexander McQueen. Och väldigt fina moderepotage bland annat det av Tekla Knaust som man kan se mer av här.

Annars då, snöovädret blev till sol och ikväll kommer Rebecka och dansken hit. Det blir fint.

LADIES PARADISE




LADIES PARADISE: Åh hejhej. Jag håller på att läsa Ladies paradise till seminariumet imorgon och det är segt. Så just nu har jag posat loss lite i photobooth och kolla på klass 9a. De är så små! Så små. Typ födda 96 eller något, kanske 95. Känns som en evighet sedan man satt där och gjorde nationella proven i maj innan skolavslutningen och innan man skulle börja på gymnasiet. Det var en evighet sen. Men jag kommer fortfarande ihåg ångesten över betygen. Usch och fy. Idag är det inte lika mycket ångest när det gäller universitetet, bara man klarar tentan så är ju allt okej. Om man inte ska bli advokat och måste sitta i tinget, men det ska jag ju inte.
Behä!
Nu ska jag återgå till monsieur Zola et Ladies paradise.

ONCE UPON A TIME I LIVED IN PARIS



ONCE UPON A TIME I LIVED IN PARIS:
Nu under den nya kursens gång har vi läst fransk litteratur, såsom Madame Bovary och Ladies Paradise. Detta fick mig att apsaknamycket Paris åh. Paris mon amour. Snart två år sedan jag flyttade dit.
Så jag är lite sentimental och laddar upp bilder. Här är en på Ellen, Hedda och Heddas syster Emma utan för Sacre cour där vi jämt och ständigt drack vin.



Söndagarna spenderades i Marais ätandes falafel



Jag gick all-in och körde hatt och randiga tröjor. Nästan.



Ja ni ser, randigt och hatt. På en gata i Monmartre.



Isa fyllde 20 och ställde till med fest i hennes lilla lägenhet!



Ibland drack jag kaffe på Cafe de flore.
Fast bara ibland. Det var väldigt dyrt.



En eftermiddag i maj så kom Petter och hälsade på





Älskade min Matthew Williamson kavaj & H&M kavaj. Den ska plockas fram genast.



Utanför min port! Soixante dix huit.



Kvällarna tillbringades på La Perle, åh saknar.



Och så en gång på brasserie lipp också, med pappa, när han var på besök.

ÅÅH. Paris. Paris. Paris.



FLORAL LACE OUTFIT


spetsbody american apparel, jeans american apparel, kavaj H&M, boots acne, väska chanel

FLORAL LACE OUTFIT:
Såhär såg jag ut i fredags när vi firade finaste Rebecka som fyllde 21 på en hawaiiansk bar!
Himla trevligt. Några andra saker som är himla trevligt är att jag har bokat två biljetter till Where the action is i Göteborg, med CODLPLAY! Åh jaaaaa! Och så har jag fått en mycket försenad studentpresent iform av en New York resa i april! JAAAA dubbel JAAAA.



HAGAPARKEN



HAGAPARKEN: En fin helg avslutades med finaste Märta i hagaparken, första gången jag var där!





Fin promenad.

SÅHÄR SÅG JAG UT IDAG


byxor american apparel, jacka acne, boots acne, scarf american apparel och väska miu miu

SÅHÄR SÅG JAG UT IDAG:
När jag och My var på saturnus och åt världens godaste chevre sallad! ÅÅH så god gå och ät! Och jag börjar se rödhårig ut, hjälp, måste gå till frisören. Och jag kollade in Elin Kling kollektionen för H&M idag, mycket var borta men silverkavajen kunde jag inte låta bli.
Tjadå!

NOIR ET BLANC



NOIR ET BLANC: Jag missade Beckmans imorse för mitt kära sällskap var hos doktorn och jag själv har en roman som ska vara läst tills imorgon, tråkigt när man såg hur fantastiska skapelser alla studenter gör. SÅ duktiga.
Men vi hann med Noir et Blanc iallafall!







Och visningen då, ja det var mycket mönstrat och så, inga mönster jag gillar. Men det var en del detaljplagg som var fina som en vit kappa och en svart klänning, men annars nä. Fint men inte så imponerande. Frisyrerna dock var väldigt snygga, en hästsvans som såg precis ut som man hade vaknat, ska testa den snart, kan ju liksom inte vara så svårt.

R AS IN RODEBJER




bilder lånade från fantastiska rodeo

R AS IN RODEBJER: När alla bloggar stressar över uppdateringen kan jag ta det lugnt och bara skriva om det jag tycker är väldigt vacker. Som Rodebjer igår. Fantastiska Carin Rodebjer. Efter jag hade läst artikeln om henne i DN så kändes det på något konstigt sätt som man kom henne närmre. Att hon har haft det svårt men nu tar sig upp igen, är så glad över det, för allt hon rör vid (just nu) blir bara ren perfektion. Jag hade kunnat bära allt allt från visningen igår. Den gråa kappan står högst på önskelistan. ÅH.

RSS 2.0